Известие

Collapse
No announcement yet.

Какво се потроши по 159-ката

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Като праснах в дупка на магистралата и намен круиза ми се изкючи и не искаше да се включи. След рестартиране на колата се оправи.

От емпиричен инетерес прочетох грешките на абс-а - пишеше грешка от типа на 'твърде голямо ускорение' или нещо такова, не си я записах.
    Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
    ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Comment

карам я от почти една година и почти 25000км освен масла и филтри и цялостно пребоядисване съм правил!хидравлична помпа,смених и корпуса защото алуминиева беше здал багажа заменен е с чугунен от друга алфа,но не и знам модела.десния говорител на предната врата се прецака и го замених,и имам някакви скърцания на корите,но това се дължи според мен на цялостното разглобяване за пребоядисването.и ми предстои смяна на тампоните на носачитеа тя така си пристигна от Италия абе не е много трошлива,все пак се кара у БГ
      sigpic 155ex 159ex 530new

Comment

102 000km. и малко- датчик ляв на АBS.Всъщност по някаква причина датчика е сдал багажа преди 56 000км при предният собственник но днес го смених с оригинален/не че ми се даваха 130 лв./ Беше насаден от 156 ца и си работеше до вчера.
        Няма невъзможни неща,просто има недостатъчно финансиране.
        156 1,8ТS-99 ......
        EX
        159 1,9 JTD-08

Comment

107 192 км.
          -съединител и лагер-помпа.
          -ремонт скоростна кутия/лагери/
          -смяна термостат
          -кора под двигателя.Старата която купих беше втора употреба, рамонтирана и се разпадна.Тази е нова реплика-отворите не съвпадат, което не е някаква драма.
          - хидравличната помпа чака за ремонт..........
          -някакъв датчик на ДПФ -като слезе от крика и я запалиха дал фира.

Явно има защо алфа да е в класацията на най трошливи автомобили.От ремонтите по горе само скоростната кутия и хидравличната помпа не са констматив реално погледнато.Не се оплаквам ,явно всяка марка и конкретен модел си имат свойте особенности при конструиране и нюанси при подръжка и експлоатация.
          156 1,8ТS-99 ......
          EX
          159 1,9 JTD-08

Comment

Алекс, имам 159 от 2 години и 2 месеца, и като ти четох поста се чудех дали не си попаднал на нововнесен много запазен екземпляр от Италия ?
            Скоростна кутия на 100к км да се счупи, няма начин!
            sigpic
            Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
              Алекс, имам 159 от 2 години и 2 месеца, и като ти четох поста се чудех дали не си попаднал на нововнесен много запазен екземпляр от Италия ?
              И какво пречи?
              То и 159-ката с 2.4 мотор в теста на Аутобилд се разпадна двигателя. Сигурно и те са попаднали на някакъв нововнесен екземпляр от Италия.
              Всичко има начин. Зависи колко си карък. Това най-вече. В случая с 159-ка зависи колко си късметлия, за да не се разпадне нещо още преди 100к.
              A20DTH ЖТД ама не баш
              1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
                И какво пречи?
                То и 159-ката с 2.4 мотор в теста на Аутобилд се разпадна двигателя. Сигурно и те са попаднали на някакъв нововнесен екземпляр от Италия.
                Всичко има начин. Зависи колко си карък. Това най-вече. В случая с 159-ка зависи колко си късметлия, за да не се разпадне нещо още преди 100к.
                Това важи за всички марки коли !
                Има ситроени ц5, мазди и др. марки дето под 100 КМ моторите фирясват. Но никой не ги слага под един знаменател.
                Работил съм в магазин за авточасти за немски коли - не желая да карам "невероятните им коли" ,а за извънземните бе-ем-вета мога да им направя стената на плача !
                Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
                159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
                NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Първоначално публикувано от vovata Покажи съобщение
                  Това важи за всички марки коли !
                  Горе долу си прав. Не съм казал нещо различно.
                  Просто коментирам написаното - "няма начин".
                  A20DTH ЖТД ама не баш
                  1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                  Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение

Не.Втори собственник съм, колата е купена от България и има история.
                    156 1,8ТS-99 ......
                    EX
                    159 1,9 JTD-08

Comment

Лош късмет.
                      sigpic
                      Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

бе тя и моята е купувана нова в бг, карана от 2ма преди менде, но питай мъри какви чудеса излязоха на бял свят.

не плюите новия внос, не са всички кочини и за морга.
                        Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, 20V, 200hp NO EGR/DPF/flappers

Comment

до 152 400 км.
                          - рециклиран горен носач.
                          - една биалетка - днес т.е. на 152 400 км
                          - двата ксенона взеха да светят бледо и ги смених
                          - още една кора, един под-калник преден/ другия е поръчан/
                          - единият заден амортисьор е за смяна.
                          - сменена хидравлична помпа/ купих я с някаква насадена неоригинална/
                          156 1,8ТS-99 ......
                          EX
                          159 1,9 JTD-08

Comment

Незнам ама май 16в джтд м не са добри дизели като при 156 ците всъщност се окажат като туин спарка
                            sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
                            Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
                            Ramstein - Benzin
                            https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

Първоначално публикувано от SandoOne Покажи съобщение
                              Незнам ама май 16в джтд м не са добри дизели като при 156 ците всъщност се окажат като туин спарка
                              Тази теза на какви основания я формулираш ?
                              Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
                              159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
                              NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Ми още през 2011 имаше случай на основни ремонти на 1.9 16в от 159 ките , явно имат някакъв проблем
                                sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
                                Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
                                Ramstein - Benzin
                                https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

Working...
                                X